Technieken van houtworm bestrijden

Wat zijn de technieken van houtworm bestrijden?

Er zijn verschillende manieren om houtworm te bestrijden. Na een houtworm inspectie bij u op locatie kunnen we advies geven over wat de beste behandelmethode is om de houtworm te bestrijden. Twee technieken worden hieronder toegelicht:

Impregneren

Dit is de meest gebruikte techniek bij het bestrijden van houtworm in een woning of ander bouwwerk of object. Er wordt vloeistof op het hout gespoten en dat trekt in het hout.

Alle houtwormen die hiermee in aanraking komen gaan dood. Larven die in eerste instantie dieper in het hout zitten dan waar het middel is gekomen knagen zich aan het einde van de cyclus altijd een weg naar de oppervlakte dus komen uiteindelijk ook in aanraking met het middel.

In en op het hout blijft de pesticide achter, afhankelijk van het soort middel, de temperatuur en de luchtvochtigheid blijft het middel actief. Zwamtotaal geeft 10 jaar garantie op het geïmpregneerde hout.

Voor deze behandeling is het nodig dat het hout blank, onbehandeld is. Wanneer dit niet zo is zal dat eerst gerealiseerd moeten worden. Dit middel is er op oliebasis en op waterbasis. Die op oliebasis trekt beter het hout in maar laat meer geur achter en de behandelde ruimte mag langer niet betreden worden. Beide middelen zijn van hoge kwaliteit.

Grote houtwormkever

Verhitten

Dit wordt ook wel hete luchtmethode genoemd. Met deze techniek wordt het hout met daarin de houtwormen en eventuele andere houtaantasters verhit waardoor deze dood gaan. Hierbij maakt het niet uit of het behandeld of onbehandeld hout betreft. Ook delen die visueel niet zichtbaar zijn worden behandeld zonder dat er sloopwerkzaamheden nodig zijn.

Een nadeel van deze methode is dat het hout door de hoge temperatuur snel uitdroogt waardoor krimping, scheuren kunnen ontstaan. Laat nu gelijk uw houtworm bestrijden.

Maak een afspraak om uw houtworm te bestrijden