Kruipruimte isolatie

Bouwwerken die voor 1980 zijn gebouwd, zijn vaak slecht geïsoleerd. De bouwnorm was tot die tijd namelijk heel anders. Isolatie had in die periode nog niet zo’n prioriteit als tegenwoordig. Bij het isoleren van een woning is de kruipruimte een heel belangrijk onderdeel. Het effect hiervan is meer woongenot en een lagere energierekening. Bij het isoleren van een kruipruimte gaat er veel goed, maar ook heel veel fout.

Kies het juiste isolatiemateriaal

Er zijn veel verschillende soorten isolatiemateriaal, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Iedere kruipruimte is anders, de ene met een houten vloer de ander een betonnen vloer. Niet elk materiaal is geschikt in iedere situatie, als onafhankelijke kruipruimte-specialist kunnen we bij Zwamtotaal u hierin adviseren.

Het isoleren van een vochtige kruipruimte

Kruipruimtes kunnen zo zijn gebouwd dat ze dicht bij de grondwaterspiegel liggen. Dat heeft tot gevolg dat de kruipruimte vochtig is, met name in regenperiodes. Er zijn ook andere factoren die een vochtige kruipruimte kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om die factoren vooraf goed in kaart te brengen voordat er een plan van aanpak wordt gemaakt. Een kruipruimte specialist zal daarom eerst op locatie de situatie beoordelen en aan de hand van de bevindingen een plan opstellen.

Ventilatie in de kruipruimte

Er kan altijd weer een vochtige situatie ontstaan in een kruipruimte. Dat vocht zal op een of andere wijze moeten verdwijnen door ventilatie in de kruipruimte. De buitenmuren moeten dan ook voorzien zijn van ventilatiegaten. Een doeltreffende isolatie is ook heel belangrijk in de kruipruimte. Vocht dat niet weg kan, zal zich ophopen en dat geeft op den duur overlast en schades.

Besparingen en kosten

Bent u benieuwd naar de kosten van kruipruimte isolatie? Wij komen graag bij u langs om de situatie in kaart te brengen en kunnen u daarna het juiste advies geven om een natte kruipruimte te voorkomen. Het toepassen van kruipruimte isolatie zal voor meer comfort in uw woning zorgen, maar zal ook energiebesparend zijn.

Komt u in aanmerking voor subsidie?

Op de website van Energiesubsidiewijzer kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor subsidie voor het aanbrengen van isolatie in de kruipruimte.

Profiteer van een warmere vloer, energiebesparing, minder vocht in huis en een positieve impact op jouw wooncomfort en gezondheid!