Blogs

Bekijk hier onze blogs

Vogelhuisje

Hergebruik van hout

Bij Zwamtotaal hebben we regelmatig hout in onze handen wat niet is aangetast door houtaantasters. Toch moet dit verwijderd worden om onze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. ‘Vroeger’ werd dit hout als afval afgevoerd. Tegenwoordig verzamelen wij dit hout en herbruiken dit…..

Meer lezen
Geschiedenis Zwam

De zwam door de jaren heen

Zwam of houtrot is niet alleen een probleem van deze tijd. Eeuwen geleden kwamen verrottingsverschijnselen van hout al voor. Ook toen werden er al preventieve maatregelen genomen. De Romeinen wisten al dat hout minder snel rot als dit onder water zit en niet aan de lucht wordt blootgesteld.

Meer lezen
Zwammen bestrijden

Huiszwam bestrijden

Aangezien de huiszwam schadelijk is voor uw gezondheid en de woning, is het logisch dat de huiszwam bestrijden grote prioriteit heeft. Deze creatie van moeder natuur is vaak de hoofdoorzaak van verzwakte houtconstructies in huizen en gebouwen.

Meer lezen
Zwammen bestrijden

Zo bestrijdt u schimmels in huis

Net als zwammen zijn ook schimmels in huis is iets wat niemand wil. Het is niet alleen smerig maar kan ook schadelijk zijn voor uw luchtwegen. Deze schimmels komen veelal voor op vochtige locaties in het huis. Denk hierbij aan de badkamer, douche en slaapkamer.

Meer lezen
Kelderzwam

Zwammen in de kruipruimte – dit moet u doen

Zwam in de kruipruimte is gevaarlijker dan u denkt. De zwam verspreidt zich met lange spoordraden die de structurele integriteit van de woning kunnen aantasten. Uiteindelijk wordt de fundering hierdoor zwakker en kan instortingsgevaar ontstaan. Het is daarom belangrijk om zwammen in de kruipruimte zo snel mogelijk te bestrijden.

Meer lezen