Huiszwammen kunnen ernstige schade toebrengen aan de structuur van gebouwen. Deze schimmel maakt houtstructuren namelijk week en de aantasting kan zich zelfs door muren verplaatsen. De woning kan hierdoor onstabiel worden. Huiszwammen kunnen ook kwalijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Bij Zwamtotaal beschikken we over het materiaal en de specialisten om de zwammen succesvol te verwijderen. Maak dus gerust een afspraak of neem contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Huiszwammen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken

Huiszwammen betekenen niet alleen een gevaar voor de structuur van een gebouw. Ook voor de gezondheid kunnen ze heel wat gevolgen hebben. Zo kunnen deze schimmels onder meer luchtweginfecties en ademhalingsproblemen veroorzaken. Ook lichamelijke klachten die al bestaan kunnen worden verergerd. Personen die allergisch zijn voor schimmels kunnen te maken krijgen met ontstekingen aan de longblaasjes. andere gezondheidsklachten kunnen zijn:

  • Irritatie aan de huid
  • Jeuk
  • Eczeem
  • Allergieën
  • Een verzwakking van uw gehele immuunsysteem

Het is dus noodzakelijk dat u direct contact opneemt met een professionele partij om de zwammen zo snel mogelijk te verwijderen uit de ruimte. Bij Zwamtotaal helpen wij u graag hiermee.

Zwammen bestrijden

Hoe ontstaan huiszwammen?

Huiszwammen doen het goed in vochtige omgevingen. Zo ontstaan de zwammen vaak in ruimtes die slecht geventileerd zijn. Deze ruimtes hebben dan vaak een luchtvochtigheid van boven de 70%. De kruipruimte is een ruimte waar de zwammen vaak actief zijn. Meestal is er dan ook een onderliggend vochtprobleem dat de groei van de huiszwammen veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld optrekkend vocht of een lekkage van een waterleiding of afvoer zijn. Verder kan het zijn dat de afzuigkap in de keuken niet goed werkt. Je kunt deze zwam herkennen aan het ronde of ellipsvormige vruchtlichaam en de oranje/bruin/rode kleur met een witte buitenrand.

Ook naastgelegen woningen kunnen worden aangetast

Aangezien de huiszwammen de cellulose van het hout aantast, wordt het hout week en gaat het rotten. Cellulose is namelijk de basis van hout. Dit zorgt ervoor dat hele houtconstructies die aangetast zijn door huiszwammen, onstabiel kunnen worden. De schimmel kan ook pleister- en metselwerk aantasten. Bovendien is een huiszwam in staat om zich door muren heen te verplaatsen, hierdoor is het mogelijk dat de zwam ook in naastgelegen woningen/panden aanwezig is.

Huiszwammen bestrijden: geen gemakkelijke taak

Huiszwammen bestrijden is geen gemakkelijke taak. Al vele jaren is de zwam een doorn in het oog voor veel mensen. Het verwijderen van het vruchtlichaam van de huiszwam volstaat niet om de aantasting te stoppen. Ook de sporen en schimmeldraden moeten vernietigd worden, anders zal het probleem niet opgelost zijn. Om de verspreiding van de huiszwammen te vertragen kan je voor meer ventilatie zorgen en de vochtbron (bijvoorbeeld een lek) verwijderen. Dit vertraagt de verspreiding van de schimmel, maar daarmee is hij nog niet verwijderd. Het is dus een ingewikkelde taak die de nodige precisie vereist. Het hout zal moeten worden verwijderd. Maar de schimmeldraden kunnen zich tot diep in het hout en zelfs beton nestelen. Hierdoor kan het niet langer schimmelvrij worden gemaakt en zullen de gehele balken en soms zelfs de muur moeten worden verwijderd. Het is dus verstandig om dit door een professionele partij te laten doen.

Wat kost het om de huiszwam te laten bestrijden?

Wanneer u last heeft van de huiszwam en deze wilt laten verwijderen is het logisch dat u wilt weten wat dit gaat kosten. Het is echter lastig om van tevoren een prijs te noemen, aangezien de prijs verschilt per situatie. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs zoals:

  • Hoe lang de huiszwam al aanwezig is
  • Hoe heftig het probleem precies is
  • De oppervlakte van het huis of gebouw

Ben je benieuwd wat het in uw geval gaat kosten? Neem dan contact met ons op, samen bespreken we de situatie en krijgt u een indicatie van de kosten.

Neem contact met ons op

Onze specialisten bij Zwamtotaal zijn in staat de bestrijding op de juiste manier uit te voeren zodat het probleem helemaal verdwijnt. We zorgen ervoor dat er niets van overblijft. Zo kunt u weer met alle vertrouwen gebruik maken van de ruimte. Wij behandelen de aangetaste ruimtes op een effectieve, snelle en betrouwbare manier. Ook het bestrijden van andere zwammen is bij ons geen enkel probleen. Bekijk onze projecten om te zien wat we al voor anderen hebben betekend. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Uw ruimte weer helemaal vrij van huiszwammen?