Houtworm in meubels

Niemand wacht op houtworm in meubels. De kleine wormpjes vernietigen uw meubilair van binnenuit door het hout op te eten. Een paar houtwormen in meubels kunnen in een korte tijd zeer veel schade aanrichten. Het is dus belangrijk om deze zo snel mogelijk te bestrijden. Voor u het weet, verspreiden deze diertjes zich ook naar andere meubelstukken. Wij hebben daarom een nieuwe dienst geïntroduceerd, namelijk de houtworm uit de meubels verwijderen. Zo bent u zo snel mogelijk van het probleem af!

Houtwormen vaak niet zichtbaar in meubels

Houtworm is een verzamelnaam voor een aantal levende insectenlarven die in hout leven. Dit zijn insecten als de spinhoutkever, boktor en de bonte knaagkever. Door het hout op te eten kunnen de houtwormen gangen maken in de meubels, waardoor ze zich vervolgens vrij bewegen. U kunt zich voorstellen dat ze op die manier stevige schade toebrengen aan de meubels. 

Er is een kleine kans dat u de houtworm zelf ziet bewegen in de meubels. Ze zijn namelijk erg klein en zullen zich snel terugtrekken in het hout. Mocht u echter toch een witte worm spotten van enkele millimeters groot, dan is de kans groot dat het een houtworm is. Een andere manier om te weten of ze er nog in zitten is door goed te luisteren. Ze zijn namelijk te herkennen aan een knagend of kloppend geluid dat van binnenuit het meubel komt.

Schade aan meubels door de houtwormen

Als u niets hoort en niets meer ziet is het mogelijk dat er geen levende houtwormen meer aanwezig zijn in de meubels. Dan is het alsnog verstandig om de toegebrachte schade te laten herstellen. De houtworm laat kleine gangen en tunnels in uw meubilair achter, waardoor ze mogelijk gammel en onveilig geworden zijn. Daarnaast ziet het er natuurlijk niet erg smakelijk uit als uw meubels vol gaten zitten. 

Welke meubels lopen risico op houtworm?

Deze beestjes in staat om zich te verplaatsen naar andere meubels zoals stoelen, tafels, kasten, kisten, vloeren, balken, alles is kwetsbaar. Let daarom goed op wanneer u meubels koopt via marktplaats of een kringloopwinkel. Houtworm komt in veel verschillende houtsoorten voor. Ook relatief vers hout dat vochtig is, kan aantrekkelijk zijn voor het beestje.

Houtworm in meubels met verf, lak of beits

Veel meubels zijn behandeld met verf, lak of beits. Soms zijn er in de loop van de tijd meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Dan zijn meubelen moeilijk te behandelen met een houtwormbestrijdingsmiddel. Het te gebruiken middel moet namelijk het hout intrekken om alle larven te bereiken.Verf, beits en andere laksoorten zijn vochtwerend. Het houtwormbestrijdingsmiddel kan dan niet op de juiste manier in het hout geabsorbeerd worden. Indien uw meubel diverse verflagen of andere vochtwerende behandeling heeft gehad, moet deze laag eerst worden verwijderd.

Zo komt u snel van de houtwormen af

De houtwormen in meubels worden bestreden door middel van een oppervlaktebehandeling. Tijdens deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van een speciale bestrijdingsvloeistof. Wij raden het af om dit zelf uit te voeren, omdat de middelen zeer giftig zijn en daardoor gevaarlijk zijn om mee te werken. Ook is de kans aanwezig dat de bestrijding niet juist of volledig wordt uitgevoerd, waardoor het probleem nog steeds niet is opgelost. Het behandelde hout moet de vloeistof in zijn geheel opnemen, net zo lang tot het hout verzadigd is. Alleen zo komt u van de houtworm in meubels af. Benieuwd hoe wij grote projecten aanpakken? Bekijk de video hieronder.

Onze houtworm drop off & pick up service

Wanneer u last heeft van houtworm in meubels, is het belangrijk om snel te handelen. U kunt daarom uw meubels langsbrengen, zodat wij ze direct kunnen behandelen tegen de houtwormen. Het werkt als volgt:

  1. Stuur een foto van het meubelstuk middels e-mail of het online formulier hieronder.
  2. U ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende prijsopgave waar u digitaal akkoord op kunt geven.
  3. Breng uw meubel of object bij ons langs (Dit kan iedere werkdag tussen 08:00 – 17:00 uur.)
  4. Geef aan wanneer u uw meubels weer wilt ophalen. (Dit moet minimaal twee dagen later zijn, ook tussen 08:00 – 17:00 uur).
  5. Haal uw meubels op het afgesproken tijdstip op.

Houtworm drop off & pick up service is vanaf 45,-

Maak gebruik van onze pick up & drop off service

Met onze handige houtworm drop off & pick up service zijn de beestjes in uw meubels al snel verleden tijd. Vul het onderstaande formulier in zodat wij weten waar het om gaat. Wij zullen u dan een indicatieprijs geven. Heeft u nog vragen over de houtworm of over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord. 

Contact formulier

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.