Houtworm in meubels

Houtworm in meubels is erg vervelend. De kleine wormpjes vernietigen uw meubilair van binnenuit door het letterlijk op te eten. Een paar houtwormen in meubels kunnen in een korte tijd zeer veel schade aanrichten. Het is dus belangrijk om ze zo snel mogelijk te bestrijden. Voor u het weet verspreiden deze diertjes zich ook naar andere meubelstukken. Wij hebben daarom een nieuwe dienst geïntroduceerd om zo snel mogelijk van het probleem af te kunnen zijn.

De houtworm drop off & pick up service

Wanneer u last hebt van houtworm in meubels is het belangrijk om snel te handelen. U kunt daarom uw meubels langsbrengen, zodat wij ze direct kunnen behandelen tegen de houtwormen. Het werkt als volgt:

  1. Stuur een foto van het meubelstuk middels e-mail of het online formulier hieronder.
  2. U ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende prijsopgave waar u digitaal akkoord op kunt geven.
  3. Breng uw meubel of object, dit kan iedere werkdag tussen 08:00 – 17:00 uur.
  4. Gaaf aan wanneer u uw meubels weer wilt ophalen. Dit moet minimaal twee dagen later zijn, ook tussen 08:00 – 17:00 uur.
  5. Haal uw meubels op het afgesproken tijdstip op.
  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vul het formulier in op deze pagina en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bestrijdingsmethode

De houtwormen in meubels worden bestreden door middel van een oppervlaktebehandeling. Deze werkwijze wordt daarvoor het meest gehanteerd. De behandeling is een speciale bestrijdingsvloeistof. Wij raden het af om dit zelf uit te voeren, omdat de middelen zeer giftig zijn en daardoor gevaarlijk om mee te werken. Ook is de kans aanwezig dat de bestrijding niet juist of volledig wordt uitgevoerd, waardoor het probleem nog steeds niet is opgelost. Het behandelde hout moet de vloeistof in zijn geheel opnemen, net zo lang tot het hout verzadigd is. Alleen zo komt u van de houtworm in meubels af.

Welke meubels lopen risico op houtworm?

Alle niet behandelde, houten meubelen lopen risico op aantasting door houtwormen. Stoelen, tafels, kasten, kisten, vloeren, balken, alles is kwetsbaar. Let daarom goed op wanneer u meubels koopt via marktplaats of een kringloopwinkel. Houtworm komt in veel verschillende houtsoorten voor. Ook relatief vers hout dat vochtig is, kan aantrekkelijk zijn voor het beestje.

Houtworm heeft de voorkeur voor hout dat niet geschilderd of gebeitst is, al geeft het hout schilderen of beitsen geen garantie dat u geen houtworm in meubels krijgt. Verf en beits gaat geen insecten tegen en larven van de houtwormkever hebben maar een opening zoals een scheurtje nodig om in uw meubels te komen. Niet alleen oud meubilair kan overlast van houtworm ondervinden. Ook nieuwe meubelstukken kunnen worden geïnfecteerd.

Houtworm in uw woning

Houtworm kan ook voorkomen in de constructie van uw woning. Denk aan kozijnen, balken en vloeren. Ook daarvoor kunt u de Houtworm bestrijdingsspecialisten van Zwamtotaal inschakelen.

Houtworm in meubels bestrijden?

Veel meubels zijn behandeld met verf, lak of beits. Soms zijn er in de loop van de tijd meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Dan zijn meubelen moeilijk te behandelen met een houtwormbestrijdingsmiddel. Het te gebruiken middel moet namelijk het hout intrekken om alle larven te bereiken.

Verf, beits en andere laksoorten zijn vochtwerend. Het houtwormbestrijdingsmiddel kan dan niet op de juiste manier in het hout geabsorbeerd worden. Indien uw meubel diverse verflagen of andere vochtwerende behandeling heeft gehad, moet deze laag eerst worden verwijderd. Dit kunt u uiteraard zelf doen door te schuren, maar onze specialisten kunnen u hierbij ook helpen.

Maak gebruik van onze pick up & drop off service

Als u door ons de houtworm in meubels wil laten bestrijden, kunt u het formulier op onze contactpagina invullen. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen. Eerst nog een vraag stellen? Geen enkel probleem. Wij helpen u graag.