Het vervangen van houten draagbalken is een cruciale stap in het behoud en de verbetering van een huis. Of men nu te maken heeft met krakende vloeren, verzwakte ondersteuning of simpelweg de wens heeft om de structurele integriteit te versterken, het vervangen van deze balken is een project dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Wij helpen u, Bij Zwamtotaal, graag verder. Neem gerust contact op via de onderstaande knop voor meer informatie. 

Contact opnemen

Het proces

Voordat begonnen wordt met het vervangen van houten draagbalken, is het essentieel om de omvang van het probleem te begrijpen. Inspecteer grondig de vloer en zoek naar tekenen van verzwakking, rot, scheuren of buiging. Een professionele inspectie kan helpen bij het vaststellen van de specifieke gebieden die aandacht nodig hebben.Zodra de problemen zijn geïdentificeerd, is het tijd om een plan te ontwikkelen. Overweeg of er balken vervangen gaan worden of dat er een hele nieuwe vloer gemonteerd moet worden. 

Deskundigheid

Het vervangen van houten draagbalken is geen klus voor amateurs. Het inhuren van ervaren vakmensen is van cruciaal belang. Zij kunnen een grondige inspectie uitvoeren, de juiste materialen aanbevelen en het project met deskundigheid voltooien. Zwamtotaal is gespecialiseerd in vloerrenovaties met een sterke reputatie.

Isolatie

Om de woning beter te isoleren kunnen er Drowa-chips aangebracht worden in de kruipruimte. Deze isolatiechips hebben een isolerende en vochtregulerende werking. Hierdoor is de vloer beter geïsoleerd en worden vochtproblemen in de toekomst verholpen. Eenmaal voltooid, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om toekomstige schade te voorkomen. Zorg voor goede ventilatie om condensatie te verminderen. Ook kan de kruipruimte behandeld worden met schimmel- en houtwormdodend middel, zodat toekomstige houtaantasters geweerd worden. 

Houten draagbalken vervangen kosten

Het vervangen van houten vloerbalken kan een investering zijn, maar het is een investering in de duurzaamheid en veiligheid van het huis. Overweeg de lange termijn voordelen en indien u advies wenst, schroom niet om ons te bellen of te mailen! Ook kunt u ons contactformulier invullen, deze vindt u direct onder deze tekst. We kijken ernaar uit u te kunnen helpen met uw vraagstuk omtrent het vervangen van houten draagbalken. 

Contact formulier

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.