Vloerrenovatie

Vloerrenovatie

Renovatievloeren zijn uitermate geschikt om oude houten vloeren te vervangen en het wooncomfort te verbeteren. Daarnaast worden deze vloersystemen ook gebruikt bij grootschalige renovatieprojecten. Wanneer een vloer vervangen moet worden zijn er meerdere opties voor een renovatievloer mogelijk. Wij adviseren per situatie welke renovatievloer het meest geschikt is. Mogelijke renovatievloeren zijn een houten balklaag met plaatmateriaal, een combinatievloer en een casettevloer. Deze mogelijke renovatievloeren worden hieronder toegelicht.

Direct contact opnemen

Houten balklaag met plaatmateriaal

Bij het aanbrengen van een nieuwe houten balklaag worden FSC-gecertificeerde balken gebruikt. Dit betreft hout van de fijnspar, dit hout is in Nederland de meest gebruikte houtsoort in de bouw. De balken worden op maat gezaagd waarna de balkkop in de menie gezet wordt. Vervolgens wordt de balkkop ingepakt met een vochtwerende folie. Op deze manier is de balk goed beschermd tegen eventueel vocht wat vanuit de bouwmuur de balk in wil trekken.

Over de balken komt plaatmateriaal wat al jaren een begrip in de bouw is. Deze 7-laagse constructieplaat is namelijk licht van gewicht, makkelijk te verwerken en zeer stabiel. Met weinig inspanning creëer je al snel een vlakke en ijzersterke oppervlakte als eindresultaat. Het plaatmateriaal wordt middels schroeven aan de balklaag bevestigd.

Vloer plaatsen Houten balk waterpas maken Houten balken plaatsen Houten balken plaatsen

Combinatievloer

Het vervangen van een oude houten vloer door een eigentijdse renovatievloer draagt bij aan een prettig wooncomfort en een fijn binnenklimaat. Tegen de bouwmuren wordt een hoeklijn/raveelschoen bevestigd waarop de stalen liggers komen te liggen. De liggers hebben een Magnelis beschermlaag voor een optimale bescherming tegen corrosie.

Tussen de stalen liggers worden tempex isolatie’broodjes’ geplaatst. Deze zijn leverbaar met verschillende Rc waardes variërend van 3.7 t/m 6.5 m2 K/W.

Met de afwerking heeft men 2 keuzes:

  1. Er wordt over de liggers stalen wapeningsnetten aangebracht, waarna hier een betonnen druklaag over gestort wordt.
  2. Er wordt direct over de liggers een plaatmateriaal geplaatst wat al jaren een begrip in de bouw is. Deze 7-laagse constructieplaat is namelijk licht van gewicht, makkelijk te verwerken en zeer stabiel. Met weinig inspanning creëer je al snel een vlakke en ijzersterke oppervlakte als eindresultaat. Het plaatmateriaal wordt middels schroeven aan de balklaag bevestigd. Groot voordeel voor de opdrachtgever is de korte doorlooptijd van de woning omdat de vloer gelijk weer beloopbaar is.

Bakstenen metselen Stalen vloer Vloer plaatsen Renovatievloer

Casettevloer

De Cassettevloer is een innovatief vloersysteem met een zeer laag eigen gewicht. De cassettes bestaan uit een combinatie van EPS en staal, met een Magnelis beschermlaag. Dit systeem is uitermate geschikt voor renovatiedoeleinden, vanwege de flexibele lengtes, de hoge isolatiewaarde en de eenvoud van het monteren. Door de hoge verwerkingssnelheid kunnen bewoners snel terug naar hun woning.

De stalen platen van de Cassettevloer zijn net als de hoeklijnen voorzien van een Magnelis beschermlaag. Zo zijn de hoeklijnen en platen tot wel 10 x beter beschermd tegen corrosie dan verzinkt staal.

Tegen de bouwmuren wordt een hoeklijn bevestigd waarop de cassettes komen te liggen. Deze cassettes zijn 70 cm breed en hebben een maximale overspanning van 5 meter. Over de cassettes wordt rechtstreeks een 7-laagse constructieplaat aangebracht.

Vloer plaatsen Vloer plaatsen Vloer plaatsen Vloer plaatsen

Direct contact opnemen