Motmuggen in kruipruimte

Motmuggen in kruipruimte

Kruipruimtes zijn vaak donkere en vochtige ruimtes. De ideale plek voor motmuggen, ook wel rioolvliegjes genoemd. De motmug bevindt zich graag op vieze plekken zoals bij stilstaand water, rottend afval en lekkende riolering. Door de snelle voortplanting is er op korte termijn al kans op een motmuggenplaag in uw kruipruimte.

Rioolvliegjes herkennen

Rioolvliegjes zien eruit als kleine motten (1 tot 5 mm groot). Ze zijn te herkennen aan hun behaarde vleugels, die ze in ruststand gespreid houden. Het is een insect en behoort tot de niet stekende motmuggen. Ze steken of bijten dan ook niet. Hun kleur varieert van donker tot lichtgrijs. ’s Avonds zijn ze het meest actief en ze kunnen slechts 1-1,5 meter vliegen. Ze kunnen in ideale omstandigheden rond de 100 eitjes per dag leggen, waardoor ze zich snel verspreiden.

Zijn motmuggen in de kruipruimte schadelijk?

De motmuggen zijn zelf niet schadelijk, maar doordat zij zich met bacteriën en schimmels voeden kunnen zij deze ook verspreiden. Dat is niet alleen een vies idee, maar kan ook nare gevolgen hebben voor uw gezondheid. Bij een plaag van motmuggen in de kruipruimte verspreiden de mugjes zich door uw huis. U zult ze dan al snel op wanden en ramen aantreffen. Maar ze kunnen ook op het aanrecht of op voedsel belanden. Doordat ze maar 1 tot 5 mm groot zijn, verplaatsen ze zich gemakkelijk door gaten en kieren.

Hoe motmuggen bestrijden en voorkomen?

Wanneer u last heeft van een grote plaag, is het moeilijk om deze zelf te bestrijden. De kans dat u niet alle nestjes met eitjes wegkrijgt is groot. Zwamtotaal bestrijdt motmuggen op een professionele wijze voor u, met een insecticide. Zo zorgen we ervoor dat alle motmuggen in uw woning bestreden worden. Voorkomen is echter altijd beter dan genezen. Daarom ligt onze focus ook op preventieve maatregelen. Het belangrijkste is om de oorzaak weg te nemen. De aanwezigheid van geschikte broedplaatsen in of om het huis heeft vaak een onderliggende oorzaak zoals een rioollekkage. We kijken dan ook direct waar deze lekkage zich bevindt en lossen deze op, zodat uw plaag effectief verholpen wordt.

Neem direct contact op