Houtworm inspectie

Houtworm inspectie

Aantasting van hout door een houtworm verzwakt de draagkracht van houtconstructies. Dit kan in extreme gevallen zelfs instortingsgevaar opleveren. Het is daarom belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium actie te ondernemen.

Vroegtijdige inspectie

Middels een vroegtijdige inspectie wordt aantasting van hout op tijd gesignaleerd en verholpen. Naast veiligheid zorgt dit ook voor beperkte herstelkosten. Een houtworm inspectie geeft u duidelijkheid: we brengen in kaart wat de situatie is, om welke
houtaantaster(s) het gaat, welke risico’s van toepassing zijn en welke stappen genomen dienen te worden om het probleem op te lossen.

Dit is een van de eerste stappen van het bestrijden van houtworm. Het beste kan dit eigenlijk ook al gebeuren voordat je het kunt zien. Als je de gaatjes naar buiten ziet, dan zijn de wormen al volgroeid en eten ze geen hout meer. Wel leggen ze nog eitjes, waardoor je weer allemaal nieuwe houtworm krijgt.

Actieve houtworm

Vermoedt u dat u last heeft van houtworm? Dan is dat te bevestigen op een aantal manieren. Namelijk door de gaatjes te zien die zich in het hout hebben ontwikkeld. Maar daarnaast is het ook mogelijk om actieve houtworm te onderscheiden. Dan kunt u namelijk het beste een vel papier onder het hout leggen en kijken of er zogenaamd ‘boormeel’ op het papier komt. Als u een soort zaagsel op het papier ziet, weet u zeker dat er op dit moment nog actieve houtworm in uw hout zit.

Stappenplan

Als u actieve houtworm heeft geconstateerd, dan zult u over moeten gaan op bestrijding. In ons stappenplan van het bestrijden van houtworm kunt u lezen hoe we te werk gaan.

Neem contact op om een afspraak te maken!