Muizen in kruipruimte
Muizen in de kruipruimte
Voor een muis is de kruipruimte een heerlijke plek. De dieren houden niet van vochtige ruimtes, maar wel van warme droge plekken zoals goed geïsoleerde kruipruimtes. Via kieren en gaten komen ze in kruipruimtes en van daaruit komen ze in uw woning. Ze zijn iedere dag op zoek naar voedsel en vaak wordt het dan makkelijk gemaakt doordat eten niet goed is afgesloten. Ook zijn ze in staat om verpakkingen open te knagen met hun scherpe tanden. Er zijn verschillende soorten muizen zoals de veldmuis, spitsmuis of bosmuis. De huismuis komt het meeste in woningen voor. Neem voor meer informatie contact op met Zwamtotaal via de onderstaande knop.
Gevolgen
Muizen zorgen naast overlast ook voor gezondheidsrisico’s. Muizen zijn dragers van ziektekiemen. Ze kunnen soortgenoten en ook mensen besmetten via hun urine, ontlasting en speeksel. Ze kunnen voedsel besmetten met salmonellabacteriën. Dit is een oorzaak van voedselvergiftiging. Net als ratten kunnen de beestjes de ziekte van Weil overbrengen. Muizen kunnen ook het hantavirus bij zich dragen. Ook kunnen ze voor geluidsoverlast zorgen. Via een uitbouw of de spouwmuur hebben ze vaak toegang tot bijvoorbeeld een verlaagd plafond waar men ze luidruchtig heen en weer kan horen trippelen. In de spouwmuur klimmen ze omhoog of omlaag, dat is ook hoorbaar. Dit soort situaties kunnen zoveel herrie maken, dat men soms denkt met ratten te maken te hebben. Schade aan materiaal door knagen aan kabels, isolatiemateriaal en hout is ook een gevolg van de aanwezigheid van de muizen. Tot slot zorgen muizen voor stankoverlast en viezigheid.
Muizen in kruipruimte bestrijden en voorkomen
Wanneer u een muizenplaag in uw kruipruimte heeft, is het dus van belang deze snel te bestrijden. Voorkomen is altijd nog beter dan genezen. Daarom ligt onze focus, naast het oplossen van het actuele probleem, ook op de preventie van muizen. Door de juiste maatregelen te nemen, voorkomen we dat muizen uw woning of bedrijfspand binnen komen. U kunt denken aan het dichten van naden en kieren, het opschonen van de kruipruimte en het aanbrengen van muizen-werende-ventilatieroosters. Heeft u last van muizen in uw kruipruimte of woning? Neem dan contact met ons op.
Muizen signaleren
Muizen laten sporen achter, zoals uitwerpselen en voedsel of verpakkingen waaraan geknaagd is. Ook kunt u ze ze soms horen lopen door krassende geluiden. Wanneer u dit ziet of hoort, is het tijd voor snelle actie. Muizen vermenigvuldigen zich razendsnel. In circa zes weken is een muis volwassen en kan hij zich al voortplanten. Eén muizenpaar kan binnen één jaar wel 2.000 nakomelingen hebben. Er is al snel sprake van een muizenplaag met alle gevolgen van dien.
Social Media